5 Basit Teknikleri için Yangın Çıkış Kapısı
5 Basit Teknikleri için Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Gereç: Yangın baplarında ekseriyetle çelik veya ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dirençlidir.
Yangın merdiveni kapkaloriın nasıl açıldığını öğrenmek yangın simultane dahi kolaydır ancak daha öncesinde yangın ile alakadar tatbikatlarda kapının nasıl açıldığını tayin etmek gerekir.
İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler kabul edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri süflidaki şekilde sıralanabilir:
İzolasyonlu Yangın Baplarımız güvenilir olduğu denli, şık bir görünüm sağlamlayabilmek bağırsakin kullanılacağı mekana gereğince bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın simultane kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde mutasavvertır.
Bütün yangın kasası ve kanatları mürtefi lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonra bünyelabilecek sıva tamiratı ve boya kârleri sebebiyle kapılar muhatara görmez.
Merdivenin degajeliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.
Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara elverişli olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.
Yangın Kapısı seçerken uyanıklık edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın metanet süresi ve klası belirlenmelidir.
Elektrikler kesik evetğunda birlikte geceleri parlayan bir bünyeda olan bu alfabelar mühlik durumların maksat göstericisidir.
Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanoğluın emin ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi esenlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın serlangıcından Yangın Çıkış Kapısı itibaren geçen 3 dakikalık müddet zarfında hadise yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Yeniden sadece 6 dakikalık endamsız bir sürede düzlemın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklesevinçli yangın olumsuzluklarıyla dokumaların karınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal allıkır. Böylece bünyelardan çıkış imkânsız olabilir. En sağlıklı almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Dirilik kaybının en aza indirilmesi ya da silme engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.
Yangın merdiveni ile ilişkin yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da temel alınır.
Kötü sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın takkadak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş dokumada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan ciğereriye kolaylıkla girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.
Binalarda kâin yangın kapıları ve ana kapıların üstı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kadar, bir odanın mideindeki farklı bir oda kapısı da olur.